Польща планує відгородитися від РФ “капітальною стіною”

Польща планує відгородитися від РФ “капітальною стіною”

Влада Польщі не виключає, що на кордоні з Калінінградською областю РФ потрібно буде побудувати стіну, подібну до загородження, що з’явилося на кордоні з Білоруссю, у зв’язку з можливим посиленням міграційного потоку.

Про це заявив у поширеному в понеділок інтерв’ю Польському радіо голова партії “Право і справедливість”, що править у Польщі, Ярослав Качинський.

“Якщо ситуація погіршуватиметься, то також буде створено стіну, як на польсько-білоруському кордоні, можливо, навіть капітальніше”, – сказав він.

За словами Качинського, Польща має захищатися. “Зараз до цієї [Калінінградської] області приїжджають вихідці з Близького Сходу, і існує дуже серйозна небезпека того, що їх використовуватимуть, як це було на польсько-білоруському кордоні”, – стверджував він.

2 листопада Польща розпочала будівництво тимчасового загородження з колючого дроту на кордоні з Калінінградською областю РФ. Його висота складе 2,5 м, а ширина буде 3 м. За словами міністра оборони Польщі Маріуша Блащака, це рішення було ухвалено у зв’язку з тим, що Росія відкрила аеропорт Калінінградської області для літаків з Близького Сходу та Північної Африки, що створює загрозу міграційного тиску. Роботи планується завершити протягом 2-3 тижнів.

Через міграційну кризу на польсько-білоруському кордоні Польща в січні розпочала будівництво на цій ділянці нового загородження загальною довжиною 186 км. Воно досягає висоти 5,5 м та оснащується сучасними засобами спостереження, включаючи камери та датчики руху.

Загальна довжина кордону країни з Білорусією становить 418 км, із Росією сухопутний кордон становить 210 км.

Поділитись