У КНДР заявили про відпрацювання удару по Південній Кореї балістичними ракетами

У КНДР заявили про відпрацювання удару по Південній Кореї балістичними ракетами

У Пхеньяні вперше заявили про відпрацювання удару по багатомільйонному місту Південної Кореї.

Численні пуски балістичних ракет КНДР були симуляцією удару територією Південної Кореї. За даними північнокорейської влади, відпрацьовувалося повне знищення одного з міст Південної Кореї у відповідь на розгортання озброєння Сеулом безпосередньо поблизу кордонів з КНДР.

«Армія Півночі заявила, що провела дії, що імітують атаки на авіабази та літаки, а також на велике південнокорейське місто, щоб «розбити наполегливу військову істерію ворогів». Шквал пусків ракет був найбільшим за один день і стався на тлі рекордного року випробувань ракет Північною Кореєю, яка має ядерну зброю. Офіційні особи Південної Кореї та США також заявили, що Пхеньян провів технічну підготовку до випробування ядерного пристрою уперше з 2017 року. Генеральний штаб Північнокорейської народної армії (КНА) звинуватив Сеул і Вашингтон у розпалюванні «нестабільнішої конфронтації» і пообіцяв протидіяти їхнім вченням «постійними, рішучими практичними військовими заходами». «Чим наполегливіше триватимуть провокаційні військові дії противника, тим ретельніше і нещадніше КНА протидіятиме їм», — йдеться у заяві», – повідомляє інформаційне агентство «Reuters».

Напередодні вдень стратегічні бомбардувальники ВПС США провели провокаційне відпрацювання удару по території КНДР, задіявши два літаки, здатні нести ядерне озброєння, проте у відповідь Північна Корея здійснила пуск балістичних ракет, відпрацювавши тим самим удар по території Південної Кореї.

Поділитись