Пентагон пригрозив покінчити з режимом Кім Чен Ина

Пентагон пригрозив покінчити з режимом Кім Чен Ина

Застосування КНДР ядерної зброї проти США або їхніх союзників призведе до кінця режиму північнокорейського лідера Кім Чен Ина, заявив глава Пентагону Ллойд Остін на нараді з міністром оборони Південної Кореї Лі Чжон Соп.

Вони домовилися посилювати союзні оборонні потужності, обмін інформацією та консультації для відповіді на ядерні та ракетні загрози КНДР, повідомляється на сайті Пентагону.

Будь-яка ядерна атака [Північної Кореї], включаючи застосування тактичної ядерної зброї, є неприйнятною і [приведе] до повалення режиму Кім Чен Ына переважною і рішучою відповіддю альянсу, — йдеться в тексті.

Вашингтон і Сеул домовилися продовжувати тісне співробітництво для розробки варіантів захисту США та їхніх союзників у регіоні. У зв’язку з цим сторони вирішили продовжити великомасштабні військово-повітряні навчання на Корейському півострові.

Напередодні повідомлялося, що КНДР запустила протягом години три балістичні ракети у бік Японського моря. Одна з них — велика дальність, дві — мала. Усі три ракети впали в море.

Поділитись