США запідозрили Північну Корею у таємних постачаннях зброї Росії

США запідозрили Північну Корею у таємних постачаннях зброї Росії

Вашингтон отримав інформацію, яка свідчить про таємні поставки Північної Кореї Росії істотної кількості артилерійських снарядів для ведення бойових дій в Україні, заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі.

Вашингтон може відповісти на можливі кроки Пхеньяна санкціями, зазначив офіційний представник Держдепу Нед Прайс.

– Наші дані свідчать про те, що КНДР здійснює таємні поставки (Росії), і ми маємо намір стежити за тим, чи будуть ці поставки отримані, – наводить Reuters слова Прайса.

Він запевнив, що Білий дім застосовує «усі інструменти», щоб не допустити постачання зброї, у тому числі дронів, Москві від Тегерана і застосує їх у випадку з Пхеньяном. Такі механізми санкцій вже існують, але Вашингтон розглядатиме і додаткові інструменти для протидії такій діяльності.

Ще на початку осені КНДР заявила, що не постачала озброєння Росії, а також запевнила, що робити цього не збирається. Пхеньян вимагав від Вашингтона припинити поширювати чутки, спрямовані на заплямування іміджу республіки.

Раніше президент Ізраїлю Іцхак Герцог під час візиту до США представив представникам Пентагону знімки, які підтверджують факти застосування іранських БПЛА в Україні. На першому слайді знято іранські безпілотники «Шахед-136», на другій – знайдені в Україні уламки російських безпілотників «Герань-2». Це, згідно з твердженнями ізраїльської розвідки, є доказом застосування іранської техніки у бойових діях в Україні.

Поділитись