Україна переводить свою ППО на стандарти НАТО

Україна переводить свою ППО на стандарти НАТО

Компанія Raytheon Technologies поставила ЗСУ два зенітні ракетні комплекси NASAMS.

Раніше зенітні ракетні війська ЗСУ отримали один німецький ЗРК IRIS-T. Розглядається питання щодо постачання систем «Хок». США пообіцяли поставити дві ЗРК NASAMS збройним силам України протягом кількох тижнів і ще шість ЗРК протягом більш тривалого періоду часу.

Представники Пентагону заявили, що перші ЗРК NASAMS можна поставити порівняно швидко, тому що більша частина комплектуючих для цих систем вже була зроблена раніше. Нещодавно глава Білого дому Джо Байден під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським пообіцяв прискорити постачання ЗСУ ЗРК NASAMS на тлі ударів російських крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів і барражуючих боєприпасів по об’єктах на території України.

Високопоставлений представник Пентагону заявив на початку цього тижня, що ЗРК NASAMS, як очікується, буде доставлений до України «протягом наступних кількох тижнів» і що Київ офіційно оголосить, коли ці системи прибудуть на територію України та будуть введені в експлуатацію.

Компанія Raytheon Technologies у зв’язку з цим очікує найближчим часом побачити більше замовлень на ЗРК NASAMS, які відбудуться «найближчим часом» у зв’язку з попитом на продукцію фірми, що зростає, після оголошення Росією спеціальної військової операції на території України.

“Ми також спостерігаємо значний глобальний попит на перспективні системи ППО, особливо у Східній Європі, оскільки конфлікт між Росією та Україною, на жаль, продовжується”, – констатували в Raytheon Technologies.

Крім ЗРК NASAMS, нещодавно Німеччина передала Україні новий зенітний ракетний комплекс середньої дальності IRIS-T SLM, створений компанією Diehl Defence (і Берлін обіцяє поставити ще три IRIS-T).

Поділитись