Японія висунула вимогу Раді Безпеки ООН через КНДР

Японія висунула вимогу Раді Безпеки ООН через КНДР

Уряд Японії вимагає від членів Ради Безпеки ООН, включаючи Росію і Китай, відповідально підійти до виконання основних завдань із захисту миру та безпеки міжнародного співтовариства через ракетні пуски КНДР і порушення Пхеньяном чинних резолюцій РБ Об’єднаних Націй.

Про це у понеділок на регулярній прес-конференції заявив генеральний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно.

“Щодо Північної Кореї, співпрацюючи з міжнародною спільнотою, ми вимагатимемо від членів Ради Безпеки ООН, включаючи Росію та Китай, нести головну відповідальність за захист міжнародних миру та порядку”, – зазначив він. Мацуно висловив жаль “бездіяльністю Ради безпеки через пасивну позицію деяких країн на тлі провокацій, що продовжуються, і порушень резолюцій з боку Північної Кореї”. Він запевнив, що Токіо продовжить активну співпрацю з північнокорейської проблеми з Вашингтоном та Сеулом.

Генсек уряду не став коментувати заяву Генштабу Корейської народної армії (КНА) про реакцію КНДР на спільні навчання США і Південної Кореї, які пройшли минулого тижня. Мацуно пояснив, що Японія продовжує збирати та аналізувати інформацію про північнокорейські ракетні пуски.

Минулого тижня США та Південна Корея провели спільні військово-повітряні навчання Vigilant Storm із залученням близько 240 літаків, на які КНДР відреагувала численними ракетними пусками. Генштаб КНА повідомив, що у відповідь на маневри відпрацював дії, спрямовані на придушення переваги умовного супротивника в повітрі та завдання масованих ракетних ударів по його базах. У Пхеньяні попередили, що КНДР відповідатиме на нові провокації нещадно, ніж раніше.

Поділитись