«Близько 3,3 млрд людей живуть у так званих гарячих точках», – Вайссенберг

«Близько 3,3 млрд людей живуть у так званих гарячих точках», – Вайссенберг

«Близько 3,3 млрд людей живуть у так званих гарячих точках», – заявив керівник підрозділів Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (IFRC) з питань міграції, охорони здоров’я, клімату та гуманітарних криз у Європі та Центральній Азії Андреас фон Вайссенберг.

Крім того, він попередив про погіршення гуманітарної ситуації в Україні в умовах суворої зими. Напередодні Кліматичної конференції ООН (COP27) він також докладно розповів про критичні наслідки глобального потепління та екстремальні перепади температур, закликавши світову спільноту активізувати зусилля у цій сфері.

“Ми проводили дослідження, які були присвячені цьому питанню, опубліковано доповідь під назвою «Ціна бездіяльності». Зараз половина населення Землі, а це близько 3,3 млрд осіб, живе в так званих гарячих точках — це місця, найбільш схильні до кліматичних змін. Ми бачимо, як у цьому фоні збільшуються масштаби міграції. Також у багатьох районах Африки зараз спостерігається досить сумна ситуація із продовольчою безпекою, яка спричинена посухами.

Сотні мільйонів людей по всьому світу страждають від багатьох проявів глобального потепління, ситуація вкрай серйозна. Якщо держави не активізують свої зусилля за допомогою Кліматичної конференції ООН, не будуть ставити перед собою більш амбітні цілі для вирішення ситуації, що склалася, і контролювати фінансування, щоб воно йшло саме туди, куди потрібно, то це призведе до дуже сумних наслідків”.

Поділитись