Окупанти вигадали нову тактику видавлювання ЗСУ на Вугледарському фронті

Окупанти вигадали нову тактику видавлювання ЗСУ на Вугледарському фронті

На Вугледарському напрямку знову точаться активні бої.

Сили окупантів вигадали і успішно застосовують нову тактику видавлювання противника з добре укріплених укриттів.

Місцевість на цьому напрямі складна: між селищами велика відстань із полями та лісопосадками. Ротація бійців на позиціях проходить у кілька етапів: вантажівка змінюється бронемашиною, а потім необхідно вже пішки проходити останні кілометри. Окрім місцевості, дії окупантів у наступі ускладнюються українськими укріпленнями.

Військовослужбовець-орк із позивним Праска розповідає, що укріплення готувалися задовго до війни, тому встигли зарости кущами і тепер погано помітні. У лісопосадках будь-якої миті можна несподівано зустріти супротивника, що пересувається через ходи сполучення.

Вогневі точки ЗСУ також серйозно захищені, їх обстрілює артилерія під час коригування з  повітря. Але у нас працюють потужні засоби радіоелектронної боротьби. Операторам безпілотних апаратів доводиться шукати нові методи роботи.

Розрахунок безпілотника окупантів працює з укриття, використовуючи додаткову антену, яка посилює сигнал, — ЗСУ уже завдавав мінометних ударів по місцях дислокації цих недофахівців.

Вони готові до дій, але говорять про те, що важливо не недооцінювати супротивника, а підходити до тактики з холодним розрахунком, “берегти м’ясо”. Тому перевагу вони віддають артилерії.

Поділитись