Новий прем’єр Італії відвідає Київ у листопаді

Новий прем’єр Італії відвідає Київ у листопаді

Новий прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні може відвідати Київ у перші тижні листопада, “якщо дозволять умови безпеки”.

Про це повідомляє газета La Stampa. Під час телефонної розмови президент України Володимир Зеленський запросив Мелоні відвідати українську столицю, тоді як вона запевнила її у повній підтримці.

Одним із перших пунктів у програмі нового італійського прем’єра стоїть зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, її мета – підкреслити відданість нового уряду лінії альянсу, зазначає газета. Видання стверджує, що особиста зустріч відбудеться “найближчим часом”, можливо вже наступного тижня, проте місце ще не визначене. La Stampa вказує, що вона може пройти у Римі чи Брюсселі. Крім того, за даними газети, незабаром італійський уряд має ухвалити рішення про шостий пакет військової допомоги для Києва.

Мелоні неодноразово запевняла, що відстоюватиме національні інтереси, але водночас має намір дотримуватися європейської та північноатлантичної лінії, особливо у відносинах із Москвою. Днем раніше вона, виступаючи в нижній палаті італійського парламенту з програмною промовою, заявила, що Італія “продовжуватиме бути надійним партнером НАТО”, зокрема щодо подальшої підтримки України.

Поділитись