Латвія з 19 вересня обмежить в’їзд для росіян навіть із шенгеном

Латвія з 19 вересня обмежить в’їзд для росіян навіть із шенгеном

Влада Латвії вводить обмеження на латвійському кордоні для росіян, які мають шенгенські візи.

Про це повідомив у п’ятницю, 16 вересня, міністр закордонних справ країни Едгарс Рінкевичс, зазначивши, що рішення набуде чинності 19 вересня.

“Латвія з міркувань безпеки та у зв’язку з російською агресією обмежує в’їзд російським громадянам з шенгенськими візами”, – зазначив глава латвійського МЗС у Twitter, написавши повідомлення російською мовою.

7 вересня Литва, Латвія та Естонія домовилися і про обмеження на пересування громадян РФ через кордони з Росією та Білорусією. Наголошувалося, що виняток зроблять для далекобійників, дипломатів, членів їхніх сімей та для громадян, які в’їжджають до прибалтійських країн з гуманітарних причин.

Наступного дня Польща приєдналася до країн, які з 19 вересня закрили в’їзд для громадян Росії з будь-якими шенгенськими візами. Як повідомила канцелярія прем’єр-міністра країни, це починає становити серйозну загрозу для нашої громадської безпеки та всієї Шенгенської зони.

13 вересня повідомлялося, що туроператори не очікують зростання відмов росіянам у видачі віз до країн Європейського союзу (ЄС) після припинення угоди про спрощений візовий режим. Зазначалося, що до списку лояльних країн ЄС, які дотепер оформляли та продовжують приймати документи на візи під туристичні поїздки, належать Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина, Кіпр (національна віза, не шенген). Більше не беруть документи від туристів Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди.

Поділитись