МВФ затвердив допомогу Україні 1,4 мільярда доларів

МВФ затвердив допомогу Україні 1,4 мільярда доларів

Виконавча рада МВФ затвердила виділення Україні фінансової допомоги в сумі $1,4 млрд.

Гроші призначені як «екстрена допомога» для задоволення фінансових потреб та «нівелювання економічних наслідків» подій, що відбуваються в країні, йдеться в заяві Фонду.

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила сьогодні виділення 1,4 мільярда доларів (1005,9 мільйона спеціальних прав запозичення) <…> для допомоги у задоволенні екстрених фінансових потреб та нівелюванні економічних наслідків, — наводить текст повідомлення МВФ ЗМІ.

Напередодні прес-служба британського прем’єр-міністра повідомила, що уряд надасть додаткову фінансову допомогу Україні у розмірі 100 мільйонів доларів. Уточнюється, що гроші підуть на підтримку заробітної плати у бюджетному секторі, а також підтримки систем соціального захисту та пенсій для українського народу.

Раніше Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив €2 млрд. на ліквідацію наслідків кризи в Україні. У повідомленні фінансового інституту йдеться, що ці кошти виділені на допомогу громадянам, компаніям та країнам, які постраждали внаслідок конфлікту.

Поділитись