У Києві заявили про змову Росії та США проти України

У Києві заявили про змову Росії та США проти України

Джерело порталу “Страна” в українських дипломатичних колах заявило, що в адміністрації президента Володимира Зеленського не вірять у підтримку США та «шоковані цинізмом» глави США Джо Байдена.

В офісі Зеленського вважають, що Байден намагається змусити Київ до виконання мінських угод.

Як заявило джерело порталу, у Києві міцніє переконання, що «вся істерика в західних ЗМІ про майбутній напад Росії – це частина договірняку Штатів із Путіним». У такий спосіб американці нібито хочуть змусити Україну виконати мінські домовленості та отримати щось від Кремля натомість.

«Головний порядок денний, який намагається нав’язати українській владі адміністрація Байдена – піти на політичну частину Мінських угод та на низку поступок Росії у внутрішній політиці під приводом необхідності деескалації», – заявив співрозмовник видання.

На його думку, повторюється ситуація лютого 2015 року, коли Петру Порошенку довелося піти на другі мінські угоди через «шантаж кредиту МВФ».

За словами джерела, команда Зеленського «в шоці від такого цинізму та байдужості Байдена та його адміністрації».

У листопаді США зажадали від Москви роз’яснень щодо «незвичайної військової активності» в зоні, що межує з Україною, і попередили ЄС про ризик можливого конфлікту в регіоні. У Росії ці заяви називали хибними.

Пізніше під час переговорів з Байденом Володимир Путін розповів, що Москва зацікавлена ​​у отриманні юридично зафіксованих гарантій, що виключають розширення НАТО на схід.

Після кількох днів переговорів, що відбулися в січні, заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков розповів, що США та їхні союзники «фактично говорять Росії «ні» щодо ключових елементів запропонованих договорів.

Поділитись