У Конгресі назвали «момент слабкості» США, після якого Росія посилила тиск на Україну

У Конгресі назвали «момент слабкості» США, після якого Росія посилила тиск на Україну

Член Комітету із закордонних справ Палати представників американського Конгресу республіканець Майкл Маккол заявив, що виведення військ США з Афганістану стало фактором, який дозволив Росії посилити політику щодо України.

В інтерв’ю телеканалу CNN він сказав, що Сполучені Штати мають демонструвати силу після «моменту слабкості» минулого року — виведення американських військ з Афганістану.

За його словами, світові лідери, включаючи президента Росії Володимира Путіна, голову КНР Сі Цзіньпіна та лідера КНДР Кім Чен Іна, «всі розглядають це як момент слабкості».

“Таким чином, ми не демонструємо силу, як говорив Рейган, а швидше демонструємо слабкість, яка історично (…) завжди провокує агресію”, – заявив Маккол.

Він зазначив, що ключем до запобігання російському вторгненню в Україну є стримування.

Але я не бачу серйозного стримування. Я бачу якусь жорстку риторику, але не так багато дій», – сказав конгресмен.

Він повідомив, що перед переговорами США, НАТО та ОБСЄ з Росією минулого тижня у Женеві та Брюсселі говорив із першим заступником держсекретаря США Уенді Шерман.

“Я розмовляв із заступником держсекретаря Уенді Шерман до її переговорів, сказав їй, що треба поставити на стіл переговорів такі речі, як санкції, що ви повинні заявити про постачання більшої кількості зброї Україні”, – сказав Маккол.

Як повідомлялося, Маккол також заявив CNN, що США та Росія знову опинилися у стані «холодної війни».

Поділитись