Слухання у справі щодо екс-глави Болівії Жанін Аньєс розпочнуться найближчими днями

Слухання у справі щодо екс-глави Болівії Жанін Аньєс розпочнуться найближчими днями

Судові слухання у справі про держпереворот, обвинуваченої в якому проходить колишня виконуюча обов’язки президента Болівії Жанін Аньєс, розпочнуться найближчими днями.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ республіки Едуардо дель Кастільйо.

“На підставі проведеного розслідування та у зв’язку з громадським запитом на правосуддя МВС повідомляє, що Жанін Аньєс Чавес, колишні члени військового командування та екс-глава болівійської поліції постануть перед судом у справі про держпереворот найближчими днями”, – йдеться в повідомленні, опублікованому в Facebook.

Аньєс перебуває під вартою з 13 березня минулого року. У рамках справи про держпереворот їй було пред’явлено звинувачення в тероризмі, підбурювання до заколоту та змови. Одночасно з нею було заарештовано кількох екс-міністрів та колишніх командувачів армії, ВМС та ВПС. Аньєс вважає себе жертвою політичного переслідування.

У листопаді 2019 року екс-президент Болівії Ево Моралес подав у відставку на тлі протестів проти його переобрання, які підтримали військові. Аньєс, яка на той момент обіймала посаду другого віце-спікера Палати сенаторів, оголосила, що бере на себе обов’язки глави держави до проведення нових виборів, і призначила свій кабінет міністрів. У жовтні 2020 року у країні відбулося нове голосування, за підсумками якого президентом став соратник Моралеса Луїс Арсе.

Поділитись