В Україні припустили, що Байден “працює на Кремль”

В Україні припустили, що Байден “працює на Кремль”

Президент США Джо Байден міг навмисно блокувати санкції щодо «Північного потоку — 2».

Щоб приховати його «роботу на Кремль», було запущено переговори з Росією щодо гарантій безпеки, заявив заступник головного редактора видання «Страна.ua» Максим Мінін в авторській колонці.

Український журналіст припустив, що переговори були потрібні для відводу очей, щоб відвернути від факту сприяння Байдену відкриття газопроводу.

За однією з версій, до речі, всі жорсткі заяви, які зараз йдуть в обох напрямках, — димова завіса, щоб не дати [причини] звинуватити Байдена у «роботі на Кремль» через блокування санкцій щодо «Північного потоку — 2», — наголосив Мінін. На його думку, це єдина доцільна мета переговорів Вашингтона та Москви.

Незрозуміло, навіщо це було робити, якщо не було реальних планів дійти якихось рішень із Москвою, — пояснив журналіст.

Раніше стало відомо, що сенат США відхилив запропонований республіканцем Тедом Крузом законопроект про санкції проти «Північного потоку – 2». Ініціатива сенатора від штату Техас не набрала необхідних затвердження 60 голосів. Ініціатива Круза не знайшла підтримки й у Білому домі. Там побоювалися, що через запровадження санкцій буде підірвано «єдність європейських союзників».

Поділитись