Курс головної для Росії іноземної валюти впав до мінімуму

Курс головної для Росії іноземної валюти впав до мінімуму

Народний банк Китаю у вівторок, 25 жовтня, знизив обмінний курс юаня до рівня 7,1669 за американський долар, що стало мінімум з 18 лютого 2008 року.


Зниження юаня триває з кінця квітня, коли країна зіткнулася зі спалахами коронавірусної інфекції, на які керівництво відреагувало запровадженням локдаунів. Зокрема, такі обмежувальні заходи застосовувалися у Шанхаї, що спричинило значні перебої у виробництві та логістиці.

Для Росії юань, особливо після загострення конфлікту із Заходом, який пішов за введенням військ на територію України, став головною іноземною валютою. В останні роки Банк Росії активно переводив міжнародні резерви з доларів і євро в юань, і в 2022 цей процес тільки прискорився.

З початку року долар виріс до юаня більш ніж на 13 відсотків, це сильне для китайської валюти падіння з 1994 року. Для Росії така ситуація означає втрату у резервах на суму понад 10 мільярдів доларів.

Раніше повідомлялося, що на тлі переобрання генерального секретаря Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпіна на третій термін акції китайських компаній обвалилися. Цьому сприяли перестановки у керівництві країни, що посилили позиції прихильників державного регулювання економіки та підвищили ймовірність прийняття рішень, які виявляться невигідними для ринку.

Поділитись