М’янма почала купувати у Росії нафтопродукти

М’янма почала купувати у Росії нафтопродукти

Через кілька днів буде здійснено перше постачання дизельного палива з Росії до М’янми, яке розпочало закупівлю російських нафтопродуктів, оголосив лідер країни, прем’єр-міністр і голова Державної адміністративної ради Мін Аун Хлайн.

– Постачання нафтопродуктів з Росії до М’янми вже успішно ведеться. За кілька днів ми отримаємо перше постачання дизельного палива з Росії, – наводить ЗМІ слова політика, сказані на полях Східного економічного форуму.

Він підкреслив, що оплата проводитиметься у тій валюті, «у якій приймає російська сторона». Причому, Мін Аун Хлайн назвав це плюсом, оскільки так угоди здійснювати значно зручніше.

– Це набагато спрощує наше завдання, тому що в інших валютах є багато обмежень щодо отримання та переказу. Тому якщо вирішиться це питання і ми могли б платити в рублях – це добре, – наголосив він.

До речі, Індія наростила імпорт нафтопродуктів із Росії більш ніж утричі порівняно з показниками минулих років – майже до 100 тис. барелів на добу (б/д). Головним імпортером російської нафти в липні став Китай з обсягом постачання 1,06 млн б/д.

Поділитись