У Німеччині розповіли про наслідки для Китаю через союз із Росією

У Німеччині розповіли про наслідки для Китаю через союз із Росією

Зміцнення співпраці між лідером Китаю Сі Цзіньпіном та президентом РФ Володимиром Путіним може назавжди нашкодити відносинам Китаю з Європою та США, пише німецьке видання Handelsblatt.

Автор матеріалу звернувся до китайського лідера із застереженням, що відмова від західних ринків негативно позначиться на економіці країни. Зазначається, що європейський та американські ринки продовжують відігравати важливу роль для Пекіна.

Сі Цзіньпіну буде ясно, що братання з Путіним і підтримка його політики назавжди зашкодять відносинам із Європою та США, — сказано у публікації.

Відносини між Китаєм та США зіпсувалися після візиту спікера палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі до Тайваню.

Росії та Китаю слід об’єднатися для усунення панування долара США на енергетичному ринку, написала раніше китайська газета Global Times. Це рішення дозволить протистояти посиленню грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи США, яка завдає шкоди світовій економіці.

Автор матеріалу зазначає, що інші країни мають відмовитися від впливу долара та перейти на розрахунки в інших валютах. Для цієї мети необхідно послабити вплив долара за допомогою постачання енергоресурсів, де розрахунок проводитиметься в нацвалютах.

Поділитись