Кораблі Каспійської флотилії РФ з “Калібрами” вийшли в море на навчання

Кораблі Каспійської флотилії РФ з “Калібрами” вийшли в море на навчання

Кораблі Каспійської флотилії залишили базу в Махачкалі та Каспійську і вийшли в море для проведення командно-штабних навчань.

У маневрах беруть участь близько 20 корветів та суден забезпечення.

Головну ударну силу представляють – фрегат “Дагестан”, а також корвети “Град Свіяжськ”, “Угліч”, “Великий Устюг” та “Махачкала”, які несуть крилаті ракети “Калібр-НК”.

Нагадаємо, що 7 жовтня 2015 року кораблі Каспійської флотилії завдали ракетного удару по об’єктах бойовиків у Сирії. Пролетівши півтори тисячі кілометрів, ракети знищили збройові заводи, вузли зв’язку, склади боєприпасів та палива терористів.

Як повідомляє прес-служба Міноборони РФ, у відкритому морі екіпажі артилерійських катерів і тральщиків відпрацюють завдання протимінного забезпечення під час розгортання та протипідводно-диверсійної оборони кораблів на рейді.

“Військові моряки Каспійської флотилії виконають пошук мін із використанням контактних тралів та відпрацюють їх знищення з виконанням бойових стрільб зі штатного озброєння”, – зазначили у військовому відомстві.

Після чого корвети Каспійської флотилії відпрацюють плавання в єдиному похідному ордері, відображення повітряного нападу та проведуть навчальний морський бій. Завершаться маневри практичними ракетними та артилерійськими стрільбами.

У військовому відомстві наголосили, що навчання у Каспійському морі є частиною планової підготовки російського ВМФ. Загалом до участі у заходах на всіх флотах залучається понад 140 кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів та близько 10 тисяч військовослужбовців.

Поділитись