Росія перекидає в Середземне море потужні ракетні крейсери

Росія перекидає в Середземне море потужні ракетні крейсери

Російські Збройні сили вперше в сучасній історії зберуть у Середземному морі потужні кораблі трьох флотів – Чорноморського, Північного та Тихоокеанського.

Станеться це у рамках міжфлотських навчань.

Зараз у Середземномор’ї знаходяться крейсер “Варяг” Тихоокеанського флоту та “Маршал Устинов” Північного флоту. Після 10 лютого до них приєднається флагман Чорноморського флоту – крейсер «Москва». Всі три крейсери належать до проекту 1164 «Атлант», вони пройшли модернізацію у 2008-2011 роках. Крейсери озброєні надзвуковими крилатими ракетами, а від атаки з повітря захищають їх зенітні системи С-300Ф. Один крейсер може створити захисний радіус у кілька сотень кілометрів.

Військовий експерт Дмитро Болтенков розповів, що встановлені на “Атлантах” протикорабельні ракетні комплекси “Вулкан” здатні знищити великі кораблі на відстані щонайменше 700 кілометрів.

Військово-морські навчання Росії відбуваються у січні – лютому 2022 року в акваторіях Середземного, Північного, Охотського морів, у північно-східній частині Атлантичного океану та у Тихому океані. Навчання проводяться відповідно до плану підготовки Збройних сил країни, наголошували у Міноборони РФ.

Загалом до маневрів планується залучити 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літаків та гелікоптерів, тисячу одиниць військової техніки та близько десяти тисяч військових.

Цілі навчань – «захист російських національних інтересів у Світовому океані» та «протидія військовим загрозам з морських та океанських напрямів».

Поділитись