В Індії завершилися випробування морської версії винищувача Rafale

В Індії завершилися випробування морської версії винищувача Rafale

Випробування та демонстраційні польоти французького винищувача Rafale Marine виробництва компанії Dassault Aviation завершилися на береговому випробувальному полігоні Ханса в індійському заході штату Гоа.

Про це у четвер повідомляє газета The Business Standard із посиланням на джерела.

“Морська версія винищувача Rafale пройшла успішні 12-денні льотні випробування на береговому об’єкті в Гоа, де моделювалися умови, аналогічні до умов на індійському авіаносці Vikrant”, – цитує видання слова джерел.

За їхніми даними, у квітні-травні в Гоа відбудеться аналогічна демонстрація американських винищувачів F-18, які поряд з Rafale-M розглядаються як один з варіантів для базування на борту ходових випробувань третього індійського авіаносця Vikrant. У ході демонстраційних польотів французькі та американські літаки мають, зокрема, продемонструвати здатність здійснювати вкорочений зліт із похилої рампи Vikrant із повним озброєнням та заправкою паливом.

ВМС Індії планують найближчим часом купити щонайменше 57 нових палубних винищувачів для свого авіаносного флоту.

Rafale-M розгорнуті на французькому атомному авіаносці Charles de Gaulle; винищувачі F-18 Super Hornet перебувають на озброєнні авіаносця USS Ronald Reagan, CVN-76 та інших авіаносців типу Nimitz. Парк американської авіаносної авіації налічує понад 600 винищувачів цього типу. В даний час ВМС Індії експлуатують російські винищувачі МіГ-29К корабельного базування, якими оснащений авіаносець Vikramaditya (колишній важкий крейсер “Адмірал флоту Горшков”).

Поділитись