Туреччина завдала авіаударів по позиціях Робочої партії Курдистану в Іраку та Сирії

Туреччина завдала авіаударів по позиціях Робочої партії Курдистану в Іраку та Сирії

Міністерство національної оборони Туреччини підтвердило в середу, що ВПС республіки завдали ударів по позиціях Робочої партії Курдистану (РПК) на півночі Іраку та Сирії.

“Відповідно до норм міжнародного права, статтею 51 Статуту ООН, що передбачає невід’ємне право держави вдатися до військової сили в рамках здійснення права на самооборону, та резолюціями Ради Безпеки ООН щодо боротьби з тероризмом була проведена повітряна операція в регіонах Дерік, Сінджар та Караджак на півночі Іраку та півночі Сирії. Було завдано ударів по сховищам, схронам, печерам, тунелям, складам боєприпасів, а також по штабах та тренувальних таборах бойовиків”, – наголошується в заяві військового відомства.

У Міноборони додали, що “після виконання бойового завдання всі літаки благополучно повернулися на аеродроми базування”.

Тим часом у ніч із вівторка на середу телеканал Alsumaria повідомив, що турецькі винищувачі обстріляли позиції РПК у провінції Ербіль на півночі Іраку, внаслідок цих ударів є загиблі та поранені.

Анкара вважає РПК терористичною організацією та однією з основних загроз національній безпеці. ЗС Туреччини періодично завдають точкових ударів в Іраку по об’єктах, де у цієї організації розташовані табори, укриття, командні пункти та склади зі зброєю. Санкцію на такі транскордонні операції військовим надає парламент, який протягом останніх років продовжує відповідний мандат, який видається терміном на рік. Багдад своєю чергою засуджує дії турецьких військових, називаючи їх порушенням суверенітету Іраку.

Поділитись