Пентагон не став карати військових за загибель жителів Кабула під час авіаудару

Пентагон не став карати військових за загибель жителів Кабула під час авіаудару

Міністерство оборони США вирішило не карати американських військовослужбовців за загибель 10 мирних жителів, у тому числі сімох дітей через авіаудар по Кабулу.

У відомстві назвали подію трагічною помилкою. Про це повідомила газета The New York Times.

За даними видання, керівництво Пентагону під час проведеного розслідування не знайшло порушень закону під час бомбардування афганської столиці.

Зазначається, що рішення про покарання будь-кого за жертви серед мирного населення міністр оборони США Ллойд Остін доручив ухвалити голові Центрального командування американських Збройних сил (ВС) генералу Кеннету Маккензі та голові Командування спеціальних операцій ЗС (SOCOM) генералу Річарду Кларку. Розглядалися такі покарання, як догана чи зниження у званні винних. Проте генерали не виявили провини у діях військовослужбовців в Афганістані.

Офіційний представник американського військового відомства Джон Кірбі заявив, що те, що сталося в Кабулі, «було збоєм у процесі та виконанням процесуальних дій, а не наслідком недбалості, результатом провини або поганого керівництва».

Раніше, 29 серпня, у Кабулі американські безпілотники завдали ударів через загрозу з боку ІД. Удар припав по автомобілю, який, як передбачалося, становив небезпеку для аеропорту афганської столиці. Тоді у Пентагоні заявили про відсутність жертв серед цивільного населення. Проте потім з’ясувалося, що ракета потрапила до житлового будинку в районі Хаджа Багра та серед загиблих є діти.

Поділитись