Одна країна НАТО заявила, що готується до війни з іншою

Одна країна НАТО заявила, що готується до війни з іншою

У Греції заявили, що країна є єдиною державою у світі, членом Європейського союзу та НАТО, яка зустрічається із загрозою війни з боку Туреччини.

За словами міністра закордонних справ Нікоса Дендіаса, Афіни з цієї причини повинні мати сильні збройні сили, дуже сильну військову авіацію та великий військовий флот. Відеозапис виступу дипломата доступний на офіційній сторінці Дендіаса у Facebook.

Ми – невелика країна, але у нас більше танків, ніж у Франції та Німеччини разом узятих. У нас військова авіація одна із найбільших. У нас більше 250 бойових літаків 3-го та 4-го поколінь, а ми не найбільша економіка в Європі, – заявив Дендіас.

Він додав, що Греція має більше фрегатів, ніж Голландія. При цьому політик зазначив, що Європа не буде здатна відповісти військовою силою у разі реальної загрози для країни — члена ЄС. Тому, на думку Дендіаса, Європі слід створити свої війська.

Раніше у грецькому місті Салоніки місцеві жителі занепокоїлися через звуки невідомого походження під однією з міських вулиць. За словами очевидців, незрозумілий феномен розпочався півтора місяці тому, але влада так і не встановила причини явища. Про це повідомляє Daily Star.

Містяни звернулися до різних служб, які не змогли встановити причину нічного шуму. Багато користувачів соціальних мереж відзначили, що звук нагадує монотонний стукіт, який можна почути лише ввечері під однією з вулиці району Метеора. Геологи впевнені, що шум не може мати природне походження, оскільки має ритмічність.

Поділитись