Підводний човен США Virginia міг втратити цінне обладнання після втечі від ВМФ РФ

Підводний човен США Virginia міг втратити цінне обладнання після втечі від ВМФ РФ

Стрімка втеча американського підводного човна від Тихоокеанського флоту ВМФ РФ з російських вод могла обернутися втратою цінного обладнання, яке може дістатися Москві, повідомили аналітики з Китаю.

Оглядачі китайського видання Sohu у своєму матеріалі пишуть, що 12 лютого російські військові виявили поблизу острова Уруп підводний човен ВМС США типу Virginia, який діяв у районі навчань ТОФ. Як передає «ПолітРосія», російський флот вжив усіх необхідних заходів, внаслідок чого звернув американців у втечу.

Експерти припустили, що Вашингтон направив свою субмарину в той район для проведення секретної розвідувальної місії, тому виявлення підводного човна стало для Пентагону шоком. При цьому екіпаж підводного корабля, швидше за все, використав новітнє гідроакустичне обладнання, яке міг втратити внаслідок втечі від російського флоту. Аналітики вважають, що ця несподівана втрата може стати цінним подарунком для Росії.

«У американців чудова бойова техніка, але цього разу вона зіграла з ними злий жарт», — констатували журналісти.

Раніше експерти китайського журналу Baijiahao повідомили, що Росія підготувала пастку кораблям ВМС США в акваторії Чорного моря для недопущення повторних провокацій з боку НАТО.

Поділитись