Кораблі Чорноморського флоту РФ вийшли у море для масштабних навчань

Кораблі Чорноморського флоту РФ вийшли у море для масштабних навчань

Понад 30 кораблів Чорноморського флоту вийшли із Севастополя та Новоросійська для проведення масштабних навчань.

Це початковий етап навчань, який проводиться під керівництвом командувача ЧФ Ігоря Осипова, повідомляє відділ інформаційного забезпечення Чорноморського флоту. З постійного пункту базування вийшли бойові кораблі, катери та судна забезпечення.

Метою навчання є оборона морського узбережжя Кримського півострова, пунктів базування сил (військ) ЧФ, а також об’єктів економічного сектору країни, морських комунікацій та районів морської економічної діяльності від можливих військових загроз умовного супротивника, — йдеться у повідомленні.

У ході навчань корабельні з’єднання та підрозділи берегових військ, авіація флоту виконають ракетні, артилерійські стрільби, завдадуть ракетних та бомбових ударів по морських, берегових та повітряних цілях.

Серед трьох десятків бойових кораблів – фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі протичовнові кораблі та кораблі протимінної оборони.

Згідно з планом підготовки ЗС Росії на 2022 рік, у січні-лютому у всіх зонах відповідальності флотів заплановано серію військово-морських навчань під загальним керівництвом головного комітету ВМФ Миколи Євменова. Загалом у них візьмуть участь понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, 1000 одиниць військової техніки, близько 10 тисяч військовослужбовців.

Раніше МЗС України висловило протест у зв’язку з проведенням російськими збройними силами навчань в акваторії Чорного та Азовського морів, а також у Керченській протоці, про це йдеться у повідомленні на сайті українського МЗС. Там вважали, що під час військово-морських навчань Росії буде заблоковано частину водних територій, що призведе до економічних та соціальних труднощів для портів України.

Поділитись