Індійські імпортери нафти стали побоюватися закупівель у Росії через санкції ЄС

Індійські імпортери нафти стали побоюватися закупівель у Росії через санкції ЄС

Нафтопереробні заводи (НПЗ) Індії стали остерігатися закупівель російської нафти через санкції Євросоюзу (ЄС) про заборону на морські перевезення сировини, пише Reuters з посиланням на інформацію джерел у галузі.

За словами двох співрозмовників видання, оператор комплексу з нафтопереробки Reliance Industries вирішив почекати з оформленням замовлень на навантаження російської нафти після 5 грудня. Ця компанія є найбільшим імпортером сировини з Росії. Reliance Industries відправляє свою продукцію на експорт і боїться реакції іноземних банків.

Таке саме рішення ухвалила і державна Bharat Petroleum Corp. Джерело в неназваної держкомпанії з нафтопереробки сказало, що в механізмі обмежень занадто багато невизначеності щодо механізму оплати та граничного рівня цін.

При цьому найбільший нафтопереробний завод Індії є Indian Oil Corp. продовжує розміщувати замовлення на поставки російської нафти, в тому числі на навантаження після 5 грудня. Про такі наміри заявили в приватній нафтопереробній компанії Nayara Energy (49% акцій належить «Роснафті»).

Поділитись