Глава МВС Південної Кореї йде у відставку після тисняви в Сеулі

Глава МВС Південної Кореї йде у відставку після тисняви в Сеулі

Парламент Південної Кореї підтримав заклик опозиційної Демократичної партії «Тобуро» зняти з посади главу МВС Лі Сан Міна у зв’язку з жовтневою тиснявою в центрі Сеула, внаслідок якої загинули 158 людей.

Про це пише агентство Yonhap. Згідно з їхньою інформацією, за цю ідею віддали свої голоси 182 із 183 депутатів, які брали участь у голосуванні. Члени правлячої партії «Громадянська сила» бойкотували збори, але у «Тобуро» більшість місць у парламенті, тому ініціативу все ж таки було прийнято. У складі парламенту має бути 300 депутатів, проте зараз одне місце вільне.

Агентство пише, що президент Юн Сок Єль, ймовірно, відхилить заклик змінити главу МВС, незважаючи на очевидну підтримку цієї ідеї з боку членів парламенту. У такому разі “Тобуро” може запустити процедуру імпічменту міністра внутрішніх справ країни. За 65-ю статтею Конституції Республіки Корея, у такому разі рішення має бути ініційовано мінімум третиною депутатів, а прийнято більшістю.

Наразі спеціальна група поліції продовжує розслідування обставин трагедії у Сеулі. Вони розпочали перевірку дій міністра внутрішніх справ після отримання відповідного завдання. Громадськість Південної Кореї критикує уряд за ігнорування можливості тиснення і відсутність належних заходів щодо безпеки при масових скупченнях людей. Внаслідок інциденту загинули 158 людей.

Поділитись