Екс-міністра фінансів Австрії засудили до восьми років в’язниці за корупцію

Екс-міністра фінансів Австрії засудили до восьми років в’язниці за корупцію

Земельний суд Відня у кримінальних справах засудив колишнього міністра фінансів Австрії Карла-Хайнца Ґрассера до восьми років в’язниці у справі про корупцію при приватизації житлового фонду колишньої державної житлової компанії BUWOG.

Про це повідомило Австрійське агентство друку. Як пише видання, екс-міністра визнали винним у зловживанні повноваженнями, а також отриманні подарунків на державній посаді і фальсифікації доказів. Судом встановлено, що Грассер отримав «відкат» в розмірі € 9,6 млн за інформацію, завдяки якій консорціум з трьох компаній виграв контракт на придбання житла.

Крім того, винними у справі визнали ще кількох бізнесменів, які виступили в якості співучасників змови. Відзначається, що на даний момент рішення суду в законну силу не вступило, захист екс-міністра має намір його оскаржити.

У серпні в будинку лідера Австрійської партії свободи (АПС), колишнього віце-канцлера республіки Хайнца-Крістіана Штрахе пройшли обшуки в рамках кримінальної справи про хабарництво та корупцію, в якому нібито замішані представники грального бізнесу і посадові особи держави.

Поділитись