Друга іноземна мова – польська: ініціатива впроваджується в школах Полтавщини 

Друга іноземна мова – польська: ініціатива впроваджується в школах Полтавщини 

Вивчення польської буде в полтавських школах запроваджуватися в три етапи, а старт програми в освітніх закладах області планується у 2024-му році.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської обласної ради. 

Польську мову планують запровадити у школах Полтавщини як другу іноземну. Це спільний проєкт Полтавської обласної ради, Інституту міста Львова та Республіки Польща. Повноцінно таку програму запустять в освітніх закладах області у 2024-му році. Реалізується ініціатива в межах проєкту «Зміцнення громадянського суспільства через впровадження партисипативних та інклюзивних рішень».

«Буде проведено три активності. Перша – кемп для вчителів польської мови. Це поїздка до Кракова на 10 днів. У Польщі вони пройдуть курс лекцій з мови, географії та історії цієї країни. Друга – семінари у школах області. Спікери – польські та англомовні волонтери. Мета таких візитів – розширити знання учнів про країни ЄС. Третя – конкурси та олімпіади для учнів», – йдеться у повідомленні.

Коментуючи ініціативу голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зазначив, що це черговий крок до інтеграції нашої області у сферу культури, історії та географії Польщі. Наголосив, що Полтавщина, як і всі регіони держави, має співпрацювати з міжнародними партнерами для розвитку та розбудови України.

Поділитись