Foreign Policy повідомив про сварку Польщі та Угорщини через Росію

Foreign Policy повідомив про сварку Польщі та Угорщини через Росію

Відносини між Польщею та Угорщиною погіршилися, оскільки вони розходяться у думках щодо бойових дій на території України.

Про це повідомляє кореспондент Foreign Policy Аманда Коаклі. Як йдеться у публікації, прем’єр-міністри країн Матеуш Моравецький та Віктор Орбан дотримуються діаметрально протилежних точок зору щодо конфлікту між Росією та Україною. Експерт Німецького фонду Маршалла Даніель Хегедюс пояснив виданню, що влада Польщі втратила довіру до своїх угорських колег.

Коаклі підкреслила, що неліберальний союз між Польщею та Угорщиною може добігти кінця, оскільки розбіжності, що виникли, сильно віддалили країни одна від одної. Польща стала одним із головних союзників України, періодично збільшуючи військову допомогу Києву та закликаючи вводити нові санкції проти Росії. Угорщина тим часом вважає за краще не вживати якихось серйозних заходів і підтримувати добрі стосунки з путіним, пише Foreign Policy.

Автор публікації зазначив, що погіршення відносин між Будапештом і Варшавою може негативно позначитися на країнах, які зі зневагою ставляться до правил Європейського Союзу.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Брюссель не має права вказувати їм, що робити, тому держава продовжить відстоювати свою позицію. До цього Угорщина активно виступала проти заборони імпорту російського газу.

Поділитись