Британія ігнорує запити Росії на правову допомогу

Британія ігнорує запити Росії на правову допомогу

Британія систематично ігнорує запити Росії на правову допомогу.

Всього за 2020 й і 2021 роки Москва направила в Лондон 29 запитів. Лондон надав допомогу лише за трьома з них. Про це повідомляють в МВС Росії.

Як розповіли в прес-центрі відомства, цей факт доводить розвиток тенденції, яка виражається в постійному ігноруванні відповідальними органами Британії своїх зобов’язань. Це перешкоджає встановленню значущих доказів обставин скоєних злочинів і є перепоною для здійснення рішень у кримінальних справах.

Також МВС поділилися статистикою з видачі обвинувачених у кримінальних злочинів з усіх країн за 2020 рік і півроку 2021 року. Всього було російській стороні було видано 44 особи, які розшукувалися у кримінальних справах.

У цей період Великобританія відмовила Генеральній прокуратурі Росії в одному запиті. РФ вимагало видати обвинуваченого у кримінальній справі у виробництві Слідчого департаменту МВС.

Уточнюється, що Великобританія відмовлялася надати Росії правову допомогу і в інші періоди.

У прес-центрі МВС додали, що найбільш активна міжнародна співпраця з правової допомоги, в тому числі з видачі обвинувачених, ведеться з державами-учасниками СНД.

Поділитись