У суді Лондона відбудеться чергове слухання у справі про смерть британки Дон Стерджес

У суді Лондона відбудеться чергове слухання у справі про смерть британки Дон Стерджес

У Королівському суді Лондона, як очікується, відбудеться чергове попереднє слухання у справі про смерть британки Дон Стерджес.

Її загибель пов’язують з нервово-паралітичним речовиною «Новачок», яким незадовго до цього, за версією слідства, намагалися отруїти екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Британський суд поступово готується до основного етапу розгляду. Передбачається, що сьогоднішньому засіданні будуть визначені формат і терміни спеціального розслідування, в ході якого будуть збиратися докази насильницького вбивства Дон Стерджес в місті Еймсбері. Його керівник, коронер Хезер Хеллет говорила, що буде вивчати питання про причетність Росії до смерті британки. Все через те, що отруєна Стерджес, за версією слідства, була речовиною «Новачок». Правда, звинувачень проти конкретних росіян поки не висувається.

Дон Стерджес померла в лікарні в липні 2018 роки тиждень після того, як вона в будинку свого партнера Чарлі Роулі взяла в руки пляшку з-під духів. Як виявилося, в ній містився «Новачок». Роулі, в свою чергу, залишився живий. За чотири місяці до трагедії відбулося отруєння «Новачком» екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. Їм вдалося вижити. Британія підозрює в причетності до замаху російськe владe і, зокрема, офіцерів ГРУ під псевдонімами «Олександр Петров» і «Руслан Бошbров». Москва усі звинувачення заперечує.

Розслідування загибелі Дон Стерджесс, як очікується, відбудеться в наступному році.

Поділитись