Борис Джонсон вплинув на рішення української влади відмовитись від мирної угоди з рф

Борис Джонсон вплинув на рішення української влади відмовитись від мирної угоди з рф

Екс-прем’єр Британії Борис Джонсон фактично підтвердив інформацію про те, що вплинув на рішення української влади відмовитись від мирної угоди з Росією навесні 2022 року.

Про це він заявив газеті The Times.

Джонсон повідомив, що після зустрічі представників російської та української делегацій у Стамбулі у 2022 році він провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським, у ході яких висловив своє занепокоєння можливістю укладання будь-якої угоди між Москвою та Києвом.

За словами Джонсона, у тій розмові він також наголосив, що Великобританія готова допомагати Україні «на тисячу відсотків».

Цікаво, що в тому ж інтерв’ю екс-прем’єр заявив, що не має відношення до зриву мирних переговорів між Росією та Україною навесні 2022 року.

Джонсон заявив, що вважає інформацію про свою причетність до цього «повним маренням» та «російською пропагандою».

Нагадаємо, раніше глава делегації на стамбульських переговорах Давид Арахамія у відповідь на питання про те, чому Київ відмовився від переговорів з Москвою у 2022 році, заявив: «Коли ми повернулися зі Стамбула, приїхав Борис Джонсон до Києва і сказав, що ми взагалі не будемо з ними нічого підписувати. І «давайте просто воюватимемо».

Поділитись