The Telegraph дізнався про плани Джонсона ще раз відвідати Київ

The Telegraph дізнався про плани Джонсона ще раз відвідати Київ

Перед тим, як залишити посаду прем’єр-міністра Великобританії, Борис Джонсон планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Про це повідомила газета The Telegraph із посиланням на джерело. Зазначається, що Джонсон “не може просто піти”, залишивши тему України.

«Він [Борис Джонсон] відчуває тягар відповідальності за те, що був найбільшим покровителем [Володимира Зеленського]. Він не може просто піти і не переконатись, що світ підтримує його. Він сподівається побачити його знову, перш ніж залишить свою посаду», — йдеться у матеріалі.

При цьому терміни третього за рахунком візиту прем’єра співрозмовник видання не назвав.

Раніше, 22 липня, прем’єр Сполученого Королівства, який подав у відставку, пообіцяв українському лідеру, що британська сторона продовжить надавати військову та іншу допомогу Україні незалежно від того, хто стане наступним прем’єр-міністром. Крім цього, він запевнив у розширенні програми постачання озброєння в Україну.

Напередодні міністр оборони Британії Бен Уоллес анонсував відправку Україні 50 тис. артилерійських снарядів та 1600 одиниць протитанкової зброї у найближчому майбутньому. Уточнювалося, що мова піде про «сотні» дронів, контрбатарейних радарів, понад 20 самохідних артилерійських установок M109, 36 артилерійських знарядь L119 і снаряди.

Попередня подорож до Києва Бориса Джонсона відбулася 17 червня. Британський прем’єр написав у Twitter, що прибув до Києва і радий повернутися, та прикріпив до повідомлення свою фотографію з українським лідером.

Поділитись