У кандидата у прем’єри Британії знайшли «російський слід»

У кандидата у прем’єри Британії знайшли «російський слід»

У кандидата в прем’єр-міністри Великобританії, колишнього голови Мінфіну Ріші Сунака, знайшли «російський слід».

Про це пише «Комерсант».

Перешкодою для посади лідера Консервативної партії може виявитися сімейний бізнес. Сунак із дружиною Акшаті Мурті володіють компанією IT-компанією Infosys, яка заявила про звільнення з Росії лише у квітні. Тобто Лондон ввів санкції проти Москви після початку спецоперації в Україні, а Сунак ще деякий час продовжував отримувати доходи на російському ринку, закликаючи інші компанії з Великобританії утриматися від інвестицій у Росію.

8 липня Сунак висунув свою кандидатуру на посаду голови британського кабміну.

«Я збираюся стати наступним лідером Консервативної партії та вашим прем’єр-міністром. Давайте відновимо довіру, відновимо економіку та возз’єднаємо країну», – заявив він.

За оцінками західних ЗМІ, Сунак є одним із найімовірніших кандидатів на посаду прем’єра, поряд із главою МЗС Ліз Трасс та молодшим міністром з торгівельної політики Пенні Мордонт.

7 липня чинний прем’єр Борис Джонсон оголосив про свою відставку. Він продовжить виконувати обов’язки глави уряду до моменту, коли буде обрано нового лідера Консервативної партії. Ім’я нового прем’єр-міністра Великобританії стане відомим 5 вересня.

Поділитись