Джонсон закликав не підтримувати Сунака, який претендує на його посаду

Джонсон закликав не підтримувати Сунака, який претендує на його посаду

Прем’єр Британії Джонсон закликав не підтримувати Сунака, який претендує на його посаду.


Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який раніше ухвалив рішення піти у відставку, закликав підтримати будь-яку кандидатуру на його посаду, окрім колишнього міністра фінансів Ріші Сунака. Про це повідомляє газета The Times із посиланням на джерело.

У третій тур виборів британського прем’єра за підсумками голосування 14 липня пройшли п’ятеро людей. Найбільше голосів отримали Сунак (101) та заступник міністра з міжнародної торгівлі Пенні Мордонт (83).

Спочатку Джонсон не хотів публічно підтримувати будь-якого кандидата, проте пізніше він переговорив із кожним із них і заявив, що Сунак не повинен очолювати уряд Великобританії. За словами джерела, Джонсон симпатизує міністру закордонних справ Ліз Трасс, він також не проти кандидатури Мордонта.

«Уся команда прем’єра на Даунінг-стріт ненавидить Ріші. Це особисте. Це лють… ​​Вони думають, що він планував це протягом кількох місяців», — заявило газеті джерело.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Англії та Уельсу Сью-Еллен Брейвермен підтримала главу МЗС Великобританії Ліз Трасс як кандидат на посаду прем’єр-міністра королівства

Поділитись