Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон розглядає можливість залишення політики

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон розглядає можливість залишення політики

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який заявив про відставку, розглядає можливість залишення політики, повідомляє газета Telegraph з посиланням на джерела.


“Після серії поразок на довиборах у південних округах торі Джонсон вирішив, що не може форсувати довибори у своєму маргінальному виборчому окрузі Аксбрідж і південний Райсліп. Але два високопоставлені джерела повідомили, що зараз він вирішує, чи піти стопами своєї безпосередньої попередниці Терези Мей і залишитися у палаті громад, чи піти у відставку на наступних виборах”, – йдеться у повідомленні газети.

Зазначається, що Джонсон може повернутися до публіцистичної діяльності та виступів, які приносили йому дохід до 2016 року. Одне з джерел заявило, що Джонсон роздумує над цим протягом цих вихідних. Поки незрозуміло, чи вирішив Джонсон рішення.

Біограф Джонсона Ендрю Гімсон заявив, що Джонсон може заробити наступного року кілька мільйонів фунтів за публічні виступи та написання книг.

Борис Джонсон, який змінив Терезу Мей на посаді прем’єра у 2019 році, 7 липня заявив про звільнення з посади прем’єр-міністра та голови Консервативної партії Великобританії. Він виконуватиме обов’язки до призначення нового глави кабміну.

Поділитись