Прихильники Джонсона прагнуть перешкодити Сунаку обійняти посаду прем’єра

Прихильники Джонсона прагнуть перешкодити Сунаку обійняти посаду прем’єра

Прихильники прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, який повідомив про свою відставку, будуть перешкоджати тому, щоб його посаду обійняв колишній міністр фінансів королівства Ріші Сунак.

Як повідомила газета Financial Times з посиланням на джерела у британському уряді, соратники Джонсона звинувачують Сунака у зраді.

“Ріші отримає все, на що заслуговує, за те, що очолив процес повалення прем’єр-міністра”, – заявив газеті один із чиновників.

За даними джерела Financial Times, колишнього главу Мінфіну звинувачують також у тому, що він не попередив Джонсона заздалегідь про свої плани подати у відставку. Інше джерело заявило, що Сунак не зміг додзвонитися до прем’єра.

У п’ятницю Ріші Сунак, який раніше став одним із перших міністрів уряду Джонсона, які заявили про відставку, повідомив, що боротиметься за посаду лідера Консервативної партії та глави кабміну.

Джонсон оголосив у четвер про відставку з посади лідера правлячої Консервативної партії. Він також повідомив, що перестане бути прем’єром, як тільки буде обрано нового керівника консерваторів. Термін процедури вибору нового партійного лідера буде затверджено наступного тижня. Раніше британський уряд з етичних міркувань покинули близько 60 осіб, у тому числі кілька міністрів.

Поділитись