Білий дім заявив про нарощування військових сил РФ біля кордонів України

Білий дім заявив про нарощування військових сил РФ біля кордонів України

Росія збільшила свою військову присутність на кордоні з Україною на сім тисяч людей, заявив представник вашингтонської адміністрації високого рангу.

У Білому домі зазначили, що заяви Москви про те, що вона відводить війська від кордону з Україною, не відповідають дійсності. В адміністрації Джо Байдена вкотре наголосили, що Росія може розпочати операцію проти Києва будь-якої миті.

РФ збільшила свою військову присутність уздовж кордону з Україною на сім тисяч військовослужбовців. Росія може будь-якої миті використати хибний привід для обґрунтування вторгнення в Україну, — заявив представник Білого дому.

Він додав, що Москва може використати різні приводи для початку війни: провокація на Донбасі, твердження про активність НАТО. Він закликав не приймати за чисту монету заяви російської влади, тому що в минулому нібито Росія використала схожу тактику.

Раніше голова військової розвідки Британії генерал Джим Хокенхал заявив, що Росія нарощує війська на кордоні з Україною. З такими самими звинуваченнями раніше виступив Держдепартамент США. Представник американського відомства Нед Прайс заявив, що Вашингтон не побачив доказів того, що Москва розпочала відведення своїх військ.

Поділитись