Амстердам пішов назустріч «Газпрому»

Амстердам пішов назустріч «Газпрому»

Влада Нідерландів дозволила деяким містам, серед яких і Гаага, користуватися укладеними з дочірньою компанією “Газпрому” контрактами.


Йдеться, як мінімум, про термін до 1 січня 2023 року. Введені Європейським союзом обмеження проти Москви припускають, що урядам та державним органам ЄС необхідно припинити чинні контракти з російськими компаніями до 10 жовтня поточного року. Гаага намагається замінити постачання від “Газпрому”, проте раніше це не призвело до успіху.

Деякі міські ради в Нідерландах через труднощі під час пошуку альтернатив енергоносіям з Росії також попросили уряд тимчасово звільнити їх від антиросійських санкцій Євросоюзу. Згідно з листом нідерландського міністра з питань клімату та енергетики Роба Йеттена на адресу парламенту країни, містам дозволять користуватися контрактами щонайменше до початку наступного року.

Йеттен зазначає, що Кабмін вважає, що німецька дочірня компанія «Газпрому» підпадає під європейські обмеження щодо Росії, але вимагає роз’яснень від Єврокомісії, оскільки уряд ФРН не має права власності на акції компанії, а отже, вона підпадає під режим санкцій. Йеттен назвав компанію «що належить Росії».

Поділитись