Трамп розгнівався через позицію Twitter

Трамп розгнівався через позицію Twitter

Президент США Дональд Трамп обрушився з критикою на Twitter і звинуватив соціальну мережу в змові.

Як передає Fox News, Трамп звинуватив соцмережу у тому, що вона не дає користувачам на нього підписатися. Він назвав те, що відбувається “незаконною змовою”.

Нагадаємо, численні висловлювання американського президента Дональда Трампа поставили керівництво Twitter у ступор. З одного боку, його висловлювання порушували політику поведінки користувачів, зокрема з питань прямого оголошення актів насильства, з іншого боку, їх можна було розглядати як офіційні заяви публічного політика. Тобто за правилами соцмережі такі висловлювання повинні були б бути видалені, але їх видалення стало б відкритим втручанням сервісу в державну політику.

В результаті було прийнято рішення про створення окремої категорії акаунтів офіційних політиків. До них висувається три вимоги: власник повинен бути підтверджений, власник повинен бути офіційним представником держави або здійснювати державну політику або бути офіційним кандидатом на державну посаду. Також у нього повинно бути більше 100 тисяч передплатників. У цьому випадку повідомлення в мережі мікроблогів підпадають під визначення неприйнятних або образливих не будуть видалятися, оскільки громадський інтерес вимагатиме збереження даного повідомлення.

Також заявляється, що адміністрація Twitter буде намагатися дотриматись балансу між необхідністю інформувати громадськість і її захистом від неадекватної поведінки.

Поділитись