Прем’єр Іспанії заявив про небажання НАТО вступати у військовий конфлікт із РФ

Прем’єр Іспанії заявив про небажання НАТО вступати у військовий конфлікт із РФ

Країни-учасниці НАТО не планують вступати у військовий конфлікт із Росією.

Про це заявив в інтерв’ю телеканалу La Sexta голова уряду Іспанії Педро Санчес. Він припустив, що конфлікт довкола України може затягтися, проте запевнив, що підтримка Києва продовжиться.

“НАТО не вступатиме у військовий конфлікт з Росією, але ми збільшимо наш потенціал стримування”, – сказав іспанський прем’єр.

Говорячи про можливість припинення постачання газу з РФ, Санчес сказав, що це є ризиком для країни, але вона має бути готовою до будь-якого сценарію.

29 червня Північноатлантичний альянс офіційно назвав РФ основною загрозою для своєї безпеки. Перший заступник голови комітету Державної думи з міжнародних справ Дмитро Новіков заявив на це, що теза про російську сторону як про «головну стратегічну загрозу» переміщається із внутрішньополітичних документів США до міжнародних, які формулюються на сьогодні вже цілим блоком країн.

30 червня генсек НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками саміту в Мадриді сказав, що альянс не вважає себе частиною конфлікту навколо України і не хоче, щоб він поширився за межі цієї країни. Він також зазначив, що альянс поставив собі за мету не допустити прямого конфлікту з РФ через спецоперацію на Донбасі, тому що збитки від нього будуть непорівнянні.

Поділитись