Зеленський заявив, що тільки Трамп може вирішити проблему “Північного потоку – 2” на користь України

Зеленський заявив, що тільки Трамп може вирішити проблему “Північного потоку – 2” на користь України

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що “це питання вирішене вже давно, як і повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи”.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що американський лідер Дональд Трамп вирішить проблему будівництва газопроводу “Північний потік – 2” на користь Києва. Про це він заявив в суботу під час поїздки до Львова.

“Трамп – єдиний політик, який допоможе вирішити питання будівництва” Північного потоку – 2 “на користь України. Це питання вирішене вже давно, дуже давно, як і повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи”, – сказав президент. При цьому він визнав, що позиція України на Заході ігнорується.

Проект “Північний потік – 2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Трубопровід піде в обхід транзитних держав – України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських і прибалтійських країн – через виняткові економічні зони і територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини. Згода на будівництво на даний момент не дала тільки Данія.

Поділитись