Зеленський розкрив деталі заборони для росіян на в’їзд в Україну

Зеленський розкрив деталі заборони для росіян на в’їзд в Україну

Український президент Володимир Зеленський у відповіді на петицію, яка закликає заборонити громадянам Росії в’їзд на Україну на п’ятдесят років, повідомив, що влада пропонує продовжити відповідну роботу, щоб захистити національні інтереси.

Глава держави підтримує заходи щодо посилення режиму здійснення контролю за в’їздом росіян на українську територію. З відповіді Зеленського випливає, що у розвиток підтриманої електронної петиції про запровадження візового режиму для громадян РФ постановою уряду України від 17 червня припиняється дія угоди про безвізові поїздки громадян України до Росії. Крім того, запроваджуються тимчасові обмеження на перетин державного кордону жителями російських прикордонних регіонів.

Зазначається, що візовий режим із РФ діє з 1 липня поточного року. Як зазначив український лідер, кабінету міністрів запропоновано продовжити відповідну роботу з урахуванням розвитку ситуації та необхідності захисту національних інтересів держави.

Раніше на сайті президента з’явилася петиція, в якій містилася ініціатива про повну заборону в’їзду в’їзд на Україну всім росіянам на наступні п’ятдесят років. Пропозиція набрала необхідні для відповіді Зеленського 25 тисяч підписів.

Поділитись