Захарова заявила, що відходу від позицій РФ щодо дотримання умов зернової угоди не буде

Захарова заявила, що відходу від позицій РФ щодо дотримання умов зернової угоди не буде

Москва не відходитиме від своїх позицій щодо дотримання всіх умов зернової угоди. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

“Безумовно, ті рішення, які будуть ухвалені, будуть роз’яснені і так далі, але найголовніше, не передбачаючи події, я вам можу сказати, що все про що говорило російське керівництво, міністр закордонних справ Російської Федерації про те, що безпосередньо пов’язана ця домовленість з дотриманням російських інтересів, це все є саме тим фактором, який лежатиме в основі ухвалення рішення. Але яке воно буде, ще раз, давайте дамо нашим експертам доопрацювати”, – сказала вона, відповідаючи на питання про можливість продовження угоди.

“Але ніякого відходу від позицій щодо дотримання тих умов, які не просто висунула наша країна, а які були включені в ці домовленості та були скріплені зобов’язаннями сторін, жодного відходу від цих позицій не буде, бо, як уже було сказано міністром закордонних справ Росії , це частина пакетної угоди. Це не історія про те, що одна країна чи група країн реалізує свої інтереси, а інші повинні чекати на якусь свою чергу”, – зазначила Захарова.

Поділитись