США вимагають від Польщі чіткої позиції щодо підтримки України

США вимагають від Польщі чіткої позиції щодо підтримки України

США вимагають від Польщі роз’яснень щодо її підтримки України після того, як польські чиновники припустили, що країна може припинити військову допомогу країні.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на анонімне джерело.

Чиновник, який побажав залишитися анонімним сказав, що Польща залишається відданою підтримці України, але точна позиція країни незрозуміла. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький раніше цього тижня заявив, що країна припинила постачання зброї в Україну, посилюючи суперечку зі своїм східним сусідом, що підриває життєво важливий альянс у боротьбі Києва проти росії.

Хоча пізніше обидві сторони закликали до послаблення напруженості, публічна суперечка раптово поставила під сумнів єдність, яка визначала відносини сусідів. 

«Суперечка, яка почалася через українські поставки зерна, які стали політичною відповідальністю для Польщі, ризикувала поставити під загрозу європейську солідарність з Україною проти вторгнення росії», – зазначає високопосадовець.

Проте, єдність коаліції, яка підтримувала Україну, міцна і залишиться такою ще на декілька років, зауважує американський чиновник.

Поділитись