Україна поводиться як потопаючий, який хапається за все – Анджей Дуда

Україна поводиться як потопаючий, який хапається за все – Анджей Дуда

Україна поводиться як потопаючий, який хапається за все. Ми маємо право захищатися, щоб потопаючий не завдав нам шкоди, — президент Польщі Анджей Дуда коментуючи суперечку з Україною щодо експорту українського зерна під час брифінгу для польських ЗМІ перед штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку.

Про це повідомляє повідомляє Polska Agencia Prasowa.

«Ми маємо справу, яка нагадує трохи ситуацію з потопаючим. Кожен, хто будь-коли брав участь у порятунку, знає, що потопаючий надзвичайно небезпечний, що він може потягнути на глибину. Він має неймовірну силу через особистий страх, вплив адреналіну, і може просто втопити рятівника. Кажуть, потопаючий хапається за соломинку, а насправді потопаючий хапається за все, що може. Це трохи схоже на ситуацію між Польщею та Україною. Україна перебуває під атакою росії, безперечно, у дуже складній ситуації, вона хапається за все, що може. Чи можна її звинувачувати? Звісно, можна скаржитися. Чи можемо ми діяти, щоб захистити себе від заподіяння шкоди від потопаючого? Звичайно, ми повинні діяти, щоб захистити себе від заподіяної нам шкоди, тому що, якщо потопаючий завдасть шкоди і втопить нас, він не отримає допомоги. Тому ми маємо дбати про свої інтереси. і ми зробимо це ефективно та рішуче», — заявив Дуда.

Також Дуда зазначив, що попри свої плани з організаційних причин він не зміг зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.
Як він пояснив, причиною стали затримки у графіку виступів лідерів на Генасамблеї ООН.
Однак він зазначив, що не виключена зустріч із ним пізніше.

Поділитись