Гаріс заявив, що Зеленський та Байден повинні надати Конгресу «стратегію перемоги»

Гаріс заявив, що Зеленський та Байден повинні надати Конгресу «стратегію перемоги»

Байден та Зеленський повинні надати Конгресу «стратегію перемоги» для продовження допомоги Україні, – заява республіканця Гарсіа.

«Ізраїль та Україна мають перемогти, це зрозуміло. Однак американські платники податків втомилися фінансувати нескінченну тупикову ситуацію в Україні без бачення перемоги. Щоб заспокоїти американців, ми визначили дванадцять розумних і раціональних умов, які необхідно виконати, перш ніж хоч один долар буде відправлено в Україну», – йдеться у заяві.

«Стратегія перемоги» повинна містити точні оцінки, кінцеву мету і критерії завершення війни. Байден та глава Пентагону Ллойд Остін повинні пояснити необхідність подальшої військової підтримки України, зокрема те, яка зброя відправляється та як вона допоможе Україні перемогти. Крім того, адміністрація Байдена повинна опублікувати список озброєння, яке ще не побувало в Україні, але яке зможе змінити «патову ситуацію на фронті».

Від Казначейства та Мінфіну США вимагають звіту перед Конгресом про рівень виконання санкцій проти росії. Також Гарсіа наполягає на жорсткій санкційній політиці проти рф з боку США та НАТО. Окремим пунктом Гарсіа порушує питання щодо Криму. Республіканців цікавить, чи сходяться погляди України та США щодо окупованого росіянами Криму.

Зокрема, чи вважають у США шанс його повернути реальним. Гарсіа додав, що доки адміністрація Байдена задовільно не виконає ці умови, фінансування України не повинно розглядатися в Конгресі. Саме тому фінансування оборони Ізраїлю повинно розглядатися окремо від пакета допомоги Україні.

Поділитись