Вартість газу в Європі в ході торгів на біржі ICE в знову обновила історичний рекорд

Вартість газу в Європі в ході торгів на біржі ICE в знову обновила історичний рекорд

Ціна на газ в Європі на відкритті торгів 30 вересня оновила історичний рекорд, перевищивши $ 1100 за 1 тис. куб. м.

Це випливає з даних біржі ICE.

Вартість листопадового ф’ючерсу, наприклад, на хабі TTF в Нідерландах досягла $ 1101,6 за тисячу кубометрів або € 91,845 за МВт · год. Загальне зростання ціни газу з початку дня становить на даний момент близько 5%.

Голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що сильне відставання в закачуванні газу в ПСГ Європи і зростаючий попит призвели до того, що ціни на цей вид палива в Європі побили рекорд і можуть ще піднятися найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що європейські країни зіткнутися з серйозними проблемами через дефіцит газу цієї зими, таку думку висловили читачі британської газети Daily Express. Багато відзначили, що конфлікт між країнами Європи через природного палива виник з вини Росії, яка навмисно «затиснула Євросоюз в лещата».

Тим часом експерт Фонду національної енергетичної безпеки, викладач Фінансового університету при уряді Росії Станіслав Митрахович вважає, що при підготовці до зими ціни на газ в Європі продовжать рости, тому що паніка на ринку триває. За його словами, на збільшення вартості палива також впливає ситуація з поновлюваними джерелами енергії.

Поділитись